Συνάντηση του Δ.Σ. και μελών του ΣΕΠΒΕ με τον Τόλη Λέριο

Πραγματοποιήθηκε εχθές η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου και μελών του ΣΕΠΒΕ με τον Τόλη Λέριο. Ο Τόλης Λέριος είναι ένας «κατά συρροή επιχειρηματίας» και μέντορας ενός εκλεκτικού «θηριοτροφείου» νεοσύστατων επιχειρήσεων, τόσο σε τεχνικά όσο και επιχειρηματικά θέματα σε ποικίλους τομείς. Μεταξύ των πρόσφατων δραστηριοτήτων του, υπήρξε Στρατηγικός Σύμβουλος του SRI International. Το όνομα του το συναντάμε σε πολλές επιτυχημένες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων είναι η Siri της Apple, η Restream αλλά και η Metanautix, μια startup του ιδίου και του Θεόδωρου Βασιλάκη, με έδρα το Πάλο Αλτο των ΗΠΑ, την οποία το 2015 πούλησε στη Microsoft. Η λαμπρή καριέρα είχε ήδη φανεί από τα μαθητικά του ακόμη χρόνια, όταν κατάφερε να γίνει ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης Πληροφορικής, ενώ συνέχισε με εξίσου επιτυχημένες σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Stanford (ΗΠΑ) από το οποίο έλαβε το Πτυχίο (BS, 1993) και το Μεταπτυχιακό του (MSc, 1995) στην Επιστήμη των Υπολογιστών (Computer Science).

Ο προσκεκλημένος ομιλητής, σε μια δίωρη συνάντηση μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους την εμπειρία που απέκτησε από την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Επίσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εταιρίες όσο αφορά το ανθρώπινο κεφάλαιο, την πρόσβαση σε αγορές και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, άλλα και πως η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σε κόμβος έλξης επενδύσεων και επιχειρηματικότητας.

Share This Story, Choose Your Platform!